Geodetic measurements on the Yeghvard reservoir - S. V. Tovmasyan; N. Kh. Gyurjyan; Margaryan, A. A.; A. L. Vasilyan (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
In this article we present two different methods of geodetic measurement on Yeghvard reservoir. The comparison of results obtained by both traditional geodetic measurements and UAV show that surveying performed by drone is more efficient in terms of accuracy and time consumption. The method is especially efficient during geodetic measurements in inaccessible places. Հոդվածում ներկայացված են Եղվարդի ջրամբարում իրականացված գեոդեզիական չափագրման արդյունքները, որոնք կատարվել են երկու տարբեր եղանակներով: Ստացված արդյունքների համեմատությունը ցույց տվեց, որ անօդաչու թռչող սարքի կիրառումը առավել արդյունավետ է ինչպես չափագրման ճշտության տեսանկյունից, այնպես էլ պահանջվող ժամանակից: Վերջինիս կիրառումը հատկապես արդյունավետ է դժվար հասանելի վայրերում հանույթ իրականացնելիս։ В статье представлены геодезические измерения, выполненные на Егвардском водохранилище с использованием двух различных методов. Сравнение результатов измерений показало, что геодезические работы с применением дрона более эффективны, как с точки зрения точности измерений, так и требуемого времени. Применение дрона особенно эффективно для геодезических измерений в труднодоступных местах.
Keywords: Science; Geology