ՀՀ Կոտայքի և Արմավիրի մարզերի խմելու քաղցրահամ ջրերի էկոլոգահիդրո երկրաքիմիական բնութագիրը - Հ. Վ. Շահինյան; Շ. Ս. Զաքարյան; Շ. Ա. Գյուլնազարյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Հոդվածի նպատակը Կոտայքի և Արմավիրի մարզերում խմելու նպատակներով օգտագործվող ջրերի կազմերի պարզաբանումն է, նրանց դասակարգումը ըստ հիդրոերկրաքիմիական բնութագրերի, դասային պատկանելիության և յուրաքանչյուր դասի տարածվածության աստիճանի որոշումը։ Целью статьи является выявление составов пресных питьевых вод Котайского и Армавирского марзов классификация по гидрохимическим характеристикам и определение классовой принадлежность всех изученных вод, а также выявление степени распространенности каждого класса. The aim of the article is to identify the composition (quality) of fresh potable waters used for drinking purposes in the Kotayq and Armavir regions of the RA, to determine their classification according to hydro-geochemical characteristics, and to establish relation of all studied waters to specific classes and the rate of distribution of each class.
Keywords: Science; Geology; Hydrology