Հայաստանի մինչքեմբրյան բյուրեղային հիմքի Հանքավանի շերտախմբի մետամորֆիզմի թերմոդինամիկական պայմանների որոշումը փայլարային թերթաքարի միներալների միկրոզոնդային անալիզների հիման վրա - Տ. Կ. Լորսաբյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Որոշվել են Հայաստանի մինչքեմբրյան բյուրեղային հիմքի հանքավանի շերտախմբի մետամորֆիզմի P և T պայմաններն՝ օգտագործելով Grt-Bt թերմոմետրն և Grt-Msk-Bt-Pl GMBP բարոմետրը, քվարց-նռնաքար-երկփայլարային թերթաքարի միներալների միկրոզոնդային անալիզների հիման վրա: ՈՒսումնասիվել են նռնաքարի, բիոտիտի, մուսկովիտի, պլագիոկլազի և քլորիտի բյուրեղները: Определены Р и Т условия метаморфизма анкаванской свиты докембрийского кристаллического фундамента Армении используя Grt-Bt термометр и Grt-Msk-Bt-Pl GMBP барометр, на основании микрозондовых анализов минералов из одного образца из пласта кварц-гранат двуслюдяного сланца этой свиты. Изучены кристаллы граната, биотита, мвусковита, плагиоклаза и хлорита.Metamorphism P, T conditions of the Hanqavan suite of Pre-Cambrian crystalline basement of Armenia had been defined by Grt-Bt thermometer and Grt-Msk-Bt-Pl GMBP barometer by means of еlectron microprobe analyses of minerals from one specimen of quartz-garnet-two mica schist from a layer of this suite. The crystals of garnet, biotite, muscovite, plagioclase and chlorite are studied.
Keywords: Science; Geology; Minerals