Карта теплового потока территории Армении с учетом поправки за рельеф - К. С. Варданян; Н. М. Погосян (ՀՍՍՀ ԳԱ հրատ․)
Поправка за рельеф в значениях теплового потока увеличила контрастность между аномальными и фоновыми значениями этого параметра. После учета искажений, вызванных рельефом, на карте тепловых потоков территории Армении, внутри центральной региональной аномалии теплового потока отчетливо выделились две цепи более интенсивных аномалий, направленных по линиям Баяндур - Ванадзор и Раздан - Джермахбюр. Ջերմային հոսքի՝ ռելիեֆի համար ուղղված արժեքներով կազմվել է ՀՀ տարածքի ջերմային հոսքի նոր քարտեզ, որի վրա ջերմային հոսքի տարածական բաշխման հիմնական օրինաչափություններր պահպանելով հանդերձ, ի հայտ են եկել նաև նոր որակներ. • առաջին՝ բարձր լեռնային տարածքի շնորհիվ, զգալիորեն՝ 10-30 տոկոսով, բարձրացել է ջերմային հոսքի արժեքների ընդհանուր մակարդակր; • երկրորդ՝ ջերմային հոսքի ռեգիոնալ անոմալիայի ներսում գծագրվել են առավել ուժգին, տեղային անոմալիաներ, առանձնացված 110 և 130մՎտ/մ2 իզոգծերով, • երրորդ՝ ջերմային հոսքի առավել ուժգին անոմալիաներր տեղադրված են Բայանդուր-Վանաձոր և Հրազդան - Ջերմաղբյուր երկու հիմնական ուղղությունների վրա: A new map of thermal flow of the territory of Armenia is kompiled on the base of values correkted by the distartion of region relief. On the new map inside the regional centrul anomaly of thermal flow 2 chains of more intensiwe anomalies of thermal flow are separated by the lines of Bayandur-Vanadjor and Hrazdan-Djermaghbur. Contrast between anomaly and background values of thermal flow is increased.
Keywords: Science; Geology