Армянская тема в русском медальерном искусстве - Г. В. Саркисян (Հայկական ՍՍՌ ԳԱ)
Հոդվածում քննարկվում են ռուսական այն մեդալները, որոնք նվիրված են հայերին կամ առնչվում են Հայաստան երկրի հետ: Այս կարգի առաջին մեդալները հանդես եկան 18-րդ դարի վերջերին, նվիրված Ռուսաստանում շերամի մշակության զարգացմանը:
Keywords: History