Деревянные повозки из раскопок у селения Лчашен Севанского района - Виля Паланджян (Հայկական ՍՍՌ ԳԱ)
Հեղինակն ուսումնասիրել է Լճաշեն գյուղի շրջակայքում, դամբարանների մեջ պեղված սայլերի բնափայտային կառուցվածքը, թե նրանք ինչպիսի ծառաբաույսերից են պատրաստված և թե պեղված վայրում ու նրա շրջապատում այդ ժամանակաշրջանում բույսերի այդ տեսակները տարածվա՞ծ են եղել և թե ինչպի՞սի տեխնիկական հատկություններ ունեն փայտերի այդ տեսակները:
Keywords: Auxiliary Sciences of History; Archaeology