Об одной неправильной реконструкции - Степан Есаян (Հայկական ՍՍՌ ԳԱ)
1908թ. Սևանա լճի հարավ-արևմտյան ափին Ն. Գետաշեն գյուղի մոտ Ե. Լալայանը պեղել է մի դամբարան, որի մեջ գտնվել է փայտե քանդակազարդ մի սայլ: Այդ սայլի վրա պառկած էր գլխավոր ննջեցյալի կմախքը, իսկ սայլի շուրջը անկանոն ձևով ընկած էին մարդկային 13 կմախքներ, ինչպես նաև սայլապանի կմաղքը: Դամբարանում հայտնաբերվել է մեր թվագրությունից առաջ 1-ին հազարամյակին պատկանող ուշ բրոնզեդարյան հարուստ հնագիտական նյութ:
Keywords: Auxiliary Sciences of History; Archaeology; History