Выкуп в свадебных обрядах армян и его социально-экономические корни - Э. Т. Карапетян (Հայկական ՍՍՌ ԳԱ)
Հակառակ բուրժուական բանասիրության մեջ իշխող կարծիքի, թե կնոջ զնումը առևանգման փոփոխված ձևն է, մենք հակված ենք բացատրել այն իբրև պատմական մի բարդ երևույթ, որի երևան գալը հնարավոր էր միայն որոշակի շրջանում, երբ կուտակված հարստությունը կարող էր դարձնել կնոջ գնումը:
Keywords: Geography; Anthropology; Recreation; Anthropology; History; Manners and customs