Ասորիների ջարդերն Իրանի թյուրքաբնակ վայրերում Առաջին աշխարհամարտի տարիներին - Անահիտ Խոսրոևա (ՀՀ ԳԱՍ Հայոց ցեղասպանության թանգարան-ինստիտուտ)
В течение 1914-1918 гг. в Турции и примыкающих к ней территориях, где проживало около одного миллиона ассирийцев, по меркам международного права имел место настоящий геноцид. 1914-1918 in Ottoman Turkey and adjoined countries where about 1,000 000 Assyrians lived according to measures of international law the real genocide took place.
Keywords: Պատմագրություն; Հայոց ցեղասպանություն (1915)