Children as victims of Genocide: The Armenian case - Vahakn Dadrian (ՀՀ ԳԱՍ Հայոց ցեղասպանության թանգարան-ինստիտուտ)
20-րդ դարի առաջին՝ Հայոց ցեղասպանությանը, որը ողջ հայ ժողովրդին ոչնչացնելու փորձ էր, զոհ գնացին նաև երեխաները: Երեխաների ոչնչացման ձևերն ու մեթոդները եղել են բազմազան և աչքի են ընկել առանձնահատուկ դաժանությամբ: Երեխաների նշանակալի մասը դարձել են հենց անմիջականորեն ջարդերի զոհեր: Жертвами первого геноцида 20 века - геноцида армян, стали также дети. Способы уничтожения детей были изощренными. Они отличались особой жестокостью. Значительная часть детей стала непосредственной жертвой резни.
Keywords: Պատմագրություն; Հայոց ցեղասպանություն (1915)