Торгово-экономические связи азербайджанского и армянского народов в первой четверти XVIII в. - С. А. Мамедов (ՀՍՍՌ ԳԱ հրատ․)
Հոդվածում ցույց է տրվում, որ 18-րդ դ. աոաջին քառորդում Ադրբեջանում և Արևելյան Հայաստանում գոյություն ունեին այնպիսի խոշոր քաղաքներ, ինչպիսիք են Թավրիզը, Շեմախին, Գանձակը, Երևանը, Բաքուն, Ջուլֆան և այլն, որոնք վարչական կենտրոն և արտաքին առևտրի տնտեսական հանգույց լինելով, բացառիկ դեր էին խաղում երկու՝ հայ և ադրբեջանական ժողովուրդների մերձեցման գործում։ Հիշյալ քաղաքների տնտեսության մեջ գերակշռող գյուղատնտեսական և արհեստագործական (հատկապես մետաքսի) ապրանքների ադրբեջանական և հայ վաճառականների կողմից ներմուծումն ու արտահանումը, ինչպես և այդ քաղաքներում հիշյալ ժողովուրդների միատեղ կեցությունր մեծապես օժանդակում էին նրանց մերձեցմանր։
Keywords: Коммерция (торговля)