Темпы и пропорции воспроизводства основных фондов - Г. Д. Исаакян (ՀՍՍՌ ԳԱ հրատ․)
Ժողովրդական տնտեսության հիմնական ֆոնդերի վերարտադրությունը սոցիալիստական ընդլայնած վերարտադրության կարևորագույն բաղկացուցիչ մասն է, ուստի դրանց վերարտադրության բարձր տեմպերը, համաչափությունները և օգտագործման էֆեկտիվությունը սոցիալիստական ընդլայնած վերարտադրության, հետևապես և ժողովրդական տնտեսության մեջ օպտիմալ համաչափությունները պահպանելու կարևորագույն պայմանն է։ Հեղինակը փաստացի տվյալների հիման վրա ցույց է տալիս ինչպես ՍՍՌՄ -ի , այնպես էլ Հայկական ՍՍՌ ժողովրդական տնտեսության հիմնական ֆոնդերի վերարտադրության դինամիկան, այդ ֆոնդերի բաշխումը ըստ ժողովրդական տնտեսության, և ապա ըստ արդյունաբերության առանձին ճյուղերի։
Keywords: Экономическая теория; Промышленность