В. И. Ленин о гибкости понятий - В. Г. Осипова (ՀՍՍՌ ԳԱ հրատ․)
Հասկացությունների ճկունությունը նրանց դիալեկտիկական բնույթի կարևորագույն հատկանիշներից մեկն է։ Հասկացությունների ճկունության վերլուծությունը միայն զուտ տեսական նշանակություն չունի. պատահական չէ, որ այդ հարցին Լենինը մեծ կարևորություն էր տալիս Ռուսաստանում ռևոլյուցիոն վերելքի բուռն տարիներին, երբ նա կատարելագործում էր մարքսիզմի տեսական զենքը և պայքարում մարքսիզմի փիլիսոփայության ու ռևոլյուցիոն ուսմունքի ռևիզիոնիստների դեմ, որոնք տեսության բնագավառում հիմնվում էին հակադիալեկտիկայի տարբեր ձևերի վրա։
Keywords: Философия