К вопросу о характере частного землевладения в современном Курдистане - Г. Б. Акопов (ՀՍՍՌ ԳԱ հրատ․)
Քուրդ ժողովրդի ազգային դեմոկրատական շարժումների ուսումնասիրության գործում կարևոր նշանակություն ունի դրանց հասարակական տնտեսական և քաղաքական պատճառների հարցը։ Ազգային շարժման տեսակետից այդ շարժումները հիմնականում բուրժուական են, որպես դեմոկրատական շարժում՝ հակաֆեոդալական ։ Չնայած այս ճշմարտությանը, պատմագրության մեջ լայն տարածում է գտել այն տեսակետը, որ քրդերը գտնվում են տոհմացեղային կարգերի մակարդակին։ Այս կարգի սխալ պատկերացումները բացատրվում են նրանով, որ քրդերի հասարակական-տնտեսական կյանքը չի ուսումնասիրված։ Ներկա հոդվածում փորձ է արվում լուսաբանել ՛Քուրդստանում մասնավոր հողատիրության բնույթի վերաբերյալ հարցը։ Ըստ որում իբրև ելակետ ընդունվել է մինչև այժմ անտեսված այն փաստը, որ ֆեոդալական սեփականությունը մասնավոր սեփականություն չէ։
Keywords: Экономическая теория; Законы; Сельское хозяйство