Из истории классовой борьбы в армянской деревне дореформенного периода - Л. А. Ханларян (ՀՍՍՌ ԳԱ հրատ․)
Գյուղացիական շարժումր Հայաստանում արտահայտվել է անհատական և մասսայական բանավոր և գրավոր գանգատներ և խնդրագրեր ներկայացնելու, պետական հարկերը և ճորտատիրական պարհակները կատարելուց հրաժարվելու, մուլքադարի հողից ինքնակամ հեռանալու և ֆեոդալների ու իշխանության ներկայացուցիչների դեմ ուղղված բացահայտ ելույթների ձևերով։ Լուսաբանվող շրշանի Հայաստանի գյուղացիների պայքարը աչքի էր ընկնում մեծ համառությամբ և նպատակասլացությամբ։
Keywords: Современная история