Материалы к истории турецко-дашнакских отношений в конце 1920 и начале 1921 гг. - А. Эльчибекян (ՀՍՍՌ ԳԱ հրատ․)
Դաշնակների 1921 թ. փետրվարյան ավանտյուրան ինքնամփոփ երևույթ չէր։ Նա մի օղակն էր այն հակասովետական երևույթների, որ կազմակերպում էին անգլո-ամերիկյան, ֆրանսիական ու թյուրքական իմպերիալիստները՝ Անդրկովկասյան երկու սովետական ռեսպուբլիկաների՝ Ադրբեջանի և Հայաստանի դեմ:Մենշևիկների օգնությամբ Վրաստանր դարձնելով հակասովետական ելույթների կսւզմակերպման բազա, այդ իմպերիալիստական պետությունները ձգտում էին Հայաստանում և Ադրբեջանում վերականգնել իրենց գործակալների՝ դաշնակների և մուսավաթականների տիրապետությունը, այդպիսով անջատել Անդրկովկասը Սովետական Ռուսաստանից և զավթել այն։
Keywords: История