Производственное обслуживание колхозов Октемберянской опорно-показательной МТС (К итогам двадцатилетней работы) - Р. Даниелян (ՀՍՍՌ ԳԱ հրատ․)
1. Հայկական ՍՍՌ -ում կազմակերպված աոաջին մեքենատրակտորային կայանը Հոկտեմբերյանի ՄՏ կայանն է: Միաժամանակ նա Սովետական Միության ամենահնագույն կայաններից մեկն է։ Մինչև 1941 թիվը նա միակ ՄՏ կայանն Է եղել Հոկտեմբերյանի շրջանում և սպասարկել Է շրջանի բոլոր կոլտնտեսություններին ։ 1941 թվին Հոկտեմբերյանի ՄՏ կայանի բազայի հիման վրա ստեղծվեց մի նոր ՄՏ կայան՝ Շահրիարում։ Հոկտեմբերյանի ՄՏ կայանը 1947 թվից հանդիսանում Է որպես հենակետային-ցուցադրական։ Այժմ Հոկտեմբերյանի շրջանում գոյություն ունի 3 ՄՏ կայան, որոնցից Հոկտեմբերյանի հենակետային ցուցադրական ՄՏ կայանը սպասարկում Է 5 խոշորացված կոլտնտեսությունների (12 կոլտնտեսությունների՝ մինչև խոշորացումը)։
Keywords: Технология; Сельское хозяйство