Белогвардейщина юга России и дашнаки - А. Эльчибекян (ՀՍՍՌ ԳԱ հրատ․)
Հոկտեմբերյան Սոցիալիստական Մեծ ոևոլուցիայից հետո դաշնակները և անդրկովկասյան մյուս կոնտրռեոլուլցիոն պարտիաները զինված պայքարի մեջ մտան Սովետական Ռուսաստանի դեմ։ Անգլո-ամերիկյան իմպերիալիստների անարգ գործակալներ դաշնակները, միացած սպիտակ֊ գվարդիական գեներալներ Դենիկինի և Վրանգելի հետ, մասնակցեցին Սովետական Ռուսաստանի դեմ անգլո-ամերիկյան և ֆրանսիական իմպերիալիստների կազմակերպած ինտերվենցիային։
Keywords: История