Արցախահայության ազգային ինքնագիտակցության սոցիալ-հոգեբանական նկարագիրը - Արայիկ Ֆիրյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Հոդվածում ներկայացված է արցախահայության ազգային ինքնագիտակցության սոցիալ-հոգեբանական նկարագիրը: Քննարկվում են որոշ գրավոր վկայություններ, որոնք նկարագրում են ազգային ինքնագիտակցության առանձնահատկությունները: The article presents the socio-psychological description of the national self-consciousness of Armenians in Artsakh region. Some written evidence is given that describes the characteristics of national identity. В статье представлена социально-психологическая картина национального самосознания арцахских армян. Приведены некоторые письменные свидетельства, которые описывают особенности национального самосознания.
Keywords: Social Sciences; Social history and conditions; Social problems; Social reform