Բարձր տեխնոլոգիաների կիրառմամբ ֆոտովոլտային արդյունավետ մոդուլի պատրաստում - Ժոզեֆ Փանոսյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Վերականգնող էներգետիկայի աղբյուրները (ՎԷԱ) հանդիսանում էին 20-րդ դարի վերջի էներգետիկայի ամենաշատ քննարկվող և արդիական թեման, քանի որ բնակչության մեկ շնչին ընկնող էլեկտրաէներգիայի արտադրությունով էր որոշում երկրի տնտեսության զարգացման հնարավորությունները: 20-րդ դարում հիմնականում օգտագործվեց ավանդական մեթոդներով հանածո ածխաջրածինների այրման արդյունքում արտադրվող էլեկտրաէներգիան, որն աղտոտեց մոլորակի շրջոլորտն իր արտանետումներով և թափոններով: Renewable Energy Sources (RES) were the most discussed and up-to-date topic of 20th-century energy, as the country's economic development capability was determined by the extreme dependence of electricity. In the 20th century, the combustion of fossil carbohydrates by traditional methods was used and polluted the planet's atmosphere with its emissions and waste. Источники возобновляемой энергетики (ИВЭ) были самой обсуждаемой и актуальной темой энергетики конца ХХ в., поскольку именно производством электроэнергии на душу населения определялись возможности развития экономики страны. В ХХ в. в основном использовалась электроэнергия, производимая в результате сгорания получаемых традиционными методами ископаемых углеводородов и загрязнения атмосферы планеты выбросами и отходами.
Keywords: Science; Mathematics; Physics