Ներդրումային քաղաքականության բարելավման հիմնախնդիրները Հայաստանի Հանրապետությունում՝ ներառական տնտեսական աճի ապահովման համատեքստում - Կարեն Սարգսյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Տնտեսության կայուն առաջընթացի կարևորագույն նախապայմաններից մեկը տնտեսական աճի ներառականության ապահովումն է, և այս առումով կարևոր դերակատարում ունի պետական ներդրումային քաղաքականության ուղղվածությունը, որի միջոցով հնարավոր է ինչպես տեղական, այնպես էլ օտարերկրյա ներդրումների հոսքերն ուղղել դեպի տնտեսության ռազմավարական, գիտելիքահեն և ռեսուրսախնայող ոլորտներ, որոնց զարգացումն իր հերթին կխթանի Հայաստանի տնտեսության առաջանցիկ զարգացումը: Одной из важнейших предпосылок устойчивого экономического прогресса является обеспечение инклюзивного экономического роста, и в этом отношении важную роль играет государственная инвестиционная политика, которая позволит направлять как иностранные, так и местные инвестиционные потоки в стратегические, наукоемкие и ресурсосберегающие отрасли экономики, развитие которых, в свою очередь, будет стимулировать поступательное развитие экономики. One of the most important prerequisites for sustainable economic progress is the promotion of inclusive economic growth and in this regard public investment policies are important which will allow both foreign and local investment flows to be channeled into strategic, knowledge-intensive and resource-saving sectors of the economy, whose development in turn will stimulate sustained economic development.
Keywords: Economic Theory; Social Sciences