Энергетический сектор Армении и концепция «устойчивого развития» - Григор Захарян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Էներգետիկան միշտ ունեցել է զգալի ազդեցություն մարդկային քաղաքակրթության զարգացման վրա: Էներգետիկ ոլորտը նաև կարևոր ցուցանիշ է հասարակության սոցիալ–տնտեսական զարգացման համար: Մյուս կողմից՝ էներգետիկ ռեսուրսները, որոնք օգտագործվում են հիմա, ունեն զգալի բացասական ազդեցություն շրջակա միջավայրի վրա: Հոդվածը վերաբերում է ՀՀ էներգետիկ ոլորտի սիստեմատիկ վերլուծությանը «Կայուն զարգացում » հասկացության համատեքստում և ներկայացնում է մի շարք մոտեցումներ, որոնց նպատակն է զարգացնել Հայաստանի կայուն զարգացման ռազմավարությունը: Energy has always had a significant impact on the development of human civilization. The energy sector is one of the important indicators of the socio–economic development of society. On the other hand, energy resources, which are used now have significant negative impact on the natural environment. The article focuses on the system analysis of the energy sector of RA in the context of sustainable development concept and presents a number of approaches aimed to develop the strategy of sustainable development of Armenia.
Keywords: Geography; Environmental Sciences; Technology