К вопросу о демографических последствиях Великой отечественной войны в Армении - Лилит Асоян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
The article analyses the consequences of the Great Patriotic War of 1941-1945 in the context of the changes in the age and sex structure of the Armenian population, as well as the changes in the demographic behavior and the family structure based on the population census data of the Soviet period.Հոդվածում քննարկվում են 1941-1945 թթ. Հայրենական մեծ պատերազմի դեմոգրաֆիական հետևանքներին առնչվող հիմնախնդիրները Հայաստանում: Վերլուծվում են ինչպես ազգաբնակչության սեռատարիքային, այնպես էլ ընտանիքների կառուցվածքի ու դեմոգրաֆիական վարքի փոփոխություններին վերաբերող հարցերը սովետական շրջանում:
Keywords: Demography; History; World War II