The indirect influence of business regulation on corruption - Aram Simonyan (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Ե՛վ ձեռնարկատիրությունը, և՛ կոռուպցիան կարևոր գործոններ են երկրի մրցունակ տնտեսական ռազմավարության ձևավորման ճանապարհին ։ Ուստի ողջ աշխարհում ձեռնարկատիրական միջավայրի բարելավման նպատակով պարբերաբար իրականացվում են ինչպես նախագծային, այնպես էլ նորմատիվաիրավական կարգավորումների բարեփոխումներ ։ Այնուամենայնիվ, ինչպես ցույց է տալիս իրականացված վերլուծությունը, միևնույն ժամանակ զարգացող երկրների համար, ինչպիսին օրինակ՝ Հայաստանի Հանրապետությունն է, հաջողության գրավական կարող է հանդիսանալ բյուրոկրատիայի և կոռուպցիայի սփռվածության աստիճանի կառավարումը, ինչպես նաև՝ ողջ տնտեսության մասշտաբով իրական մրցակցության խթանումը ։Как предпринимательство, так и коррупция являтся важными факторами на пути основания конкурентоспособной экономической политики страны. Поэтому во всем мире постоянно осуществляются програмные и нормативно- правовые реформы в целях развития предпринимательской среды. Однако же, как показывает проведенный анализ, параллельно реформам в развивающихся странах, например таких, как Республика Армения залог успеха лежит в управлении уровнем и распространением коррупции и бюрократии, а также в стимулировании реальной конкуренции в экономике.
Keywords: Social Sciences; Economic Theory