English as the language of modern technology and education - Margarita Petrosyan (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
21- րդ դարում անգլերենը առաջնային տեղ է գրավում աշխարհի լեզուների մեջ՝ համարվելով կրթության, տնտեսության, նորագույն տեղեկատվական տեխնոլոգիաների, ինտերնետի, հաղորդակցման լեզու: Այն առաջնային է համարվում իր արձանագրած աճով օգտատերերի շարքում, որը տարեցտարի կրկնապատկվում է: Լեզվի աճին և զարգացմանը նպաստում է նաև ինտերնետը, նորագույն տեղեկատվական տեխնոլոգիաների կիրառումն ու տարածումը: В XXI веке английский язык занимает ведущее место в системе мировых языков, выступая в качестве коммуникативного языка в сфере бразования, экономики, новейших информационных технологий, интернета. Его ведущее положение основано на увеличении числа пользователей языка, которое удваивается из года в год. Росту и развитию языка способствует также интернет, как и применение и распространение новейших информационных технологий.
Keywords: Education; Theory and practice of education; Language and Literature; English