Экономичный радиочастотный метод измерения комплексных сопротивлений - Андраник Агаджанян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Կատարված աշխատանքի նպատակն է որոշել ազդանշանների թվային մշակման (ԱԹՄ) վրա հիմնված կոմպլեքս դիմադրության չափման մեթոդի արդյունավետության բնութագրերը: Մասնավորապես, հետազոտվել է զգայունության և արագագործության կախումը գրանցված փաթեթում եղած ընտրույթների քանակից: Կատարված ուսումնասիրությունները ցույց են տալիս, որ ազդանշանների թվային մշակման, մասնավորապես Ֆուրյեի արագ ձևափոխության կիրառումը թույլ է տալիս օգտագործել ավելի ցածր գնային դասի ԱԹԿ՝ չնվազեցնելով չափման ճշգրտությունները:The aim of this work is the investigation of characteristics of impedance meter based on DSP. Especially, the relation of measurement speed and sensitivity versus number of samples in a data packet is determined. It is shown that the use of DSP, in particular Fast Fourier transform, allows using a lower price category ADC without compromising the measurement accuracy.
Keywords: Science; Physics