Имитационная модель эхосигналов для радара с синтезированной апертурой на основе входного изображения - Артур Тадевосян; Мгер Маркосян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Դիտարկված է մուտքային նկարի հիման վրա սինթեզվող ապերտուրով ռադարի (ՍԱՌ) անդրադարձային ազդանշանների գեներացիայի մեխանիզմը: Նմանակչի կողմից գեներացված տվյալները նախատեսված են ՍԱՌ-ի մշակման մոդուլի մշակման և փորձարկման պարզեցման համար: Ներկայացված է իրական անդրադարձային ազդանշաններին համապատասխանող տվյալների ստացման մաթեմատիկական մոդել: In the article the generation mechanism of echo signals for a Synthetic Aperture Radar (SAR)are reviewed. The generated data is destined for a development and testing of SAR processing module. Two types of inputs are needed for simulator operation - an image that describes the surrounding area and parameters with digital description.
Keywords: Science; Physics