Стимуляция полупроводниковой проводимости в поликристаллических высокотемпературных сверхпроводниках YBa₂Cu₃Ox и Bi₁․₇Pb₀․₃SR₂Ca₂․₅Cu₃․₆Oγ после дополнительной кратковременной термической обработки - Сергей Никогосян; Вачаган Арутюнян; Мугнецян Эдгар; Ерджаник Заргарян; Альберт Саркисян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
The article presents the results of the study on stimulation of semiconductor type conductivity in polycrystalline high-temperature superconductors YBa2Cu3Ox Bi1.7Pb0.3Sr2Ca2. 5Cu3.6Oy after 30 minutes additional thermal treatment in the air, respectively, at temperatures 400°C and 600 °C, followed by heating at room temperature for up to ta = 528 hours. It has been found that in these compounds temporal evolution of the critical superconducting transition temperature Tc, electric conductivity (r) at temperature 290K, as well as the parameter α = r (290K) / r (178K)exhibits peculiar features, and between them definite correlation has been established. Աշխատանքում ներկայացված են YBa₂Cu₃Ox և Bi₁․₇Pb₀․₃SR₂Ca₂․₅Cu₃․₆Oγ բազմաբյուրեղային բարձր ջերմաստիճանային գերհաղորդիչներում կիսահաղորդչային տիպի հաղորդականության խթանումը օդում 400º և C 600º C լրացուցիչ 30 րոպեանոց ջերմամշակումից, և սենյակային ջերմաստիճանում մինչև ta = 528 ժամ պահելուց հետո: Փորձնականորեն դիտվել է, որ նշված տիպի նմուշներում գերհաղորդչային անցման Tc կրիտիկական ջերմաստիճանին անցման ժամանակային էվոլյուցիան,290K ջերմաստիճանում տեսակարար էլեկտրահաղորդականությունը /r/, ինչպես նաև α = r (290K) / r (178K) պարամետրը ցուցաբերում են առանձնահատկություններ՝ որոնց միջև որոշակի կապեր են հաստատված:
Keywords: Physics; Science