О проблеме применения метафизического подхода к исследованию психического отражения - Рубен Нагдян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Հոդվածում ցույց է տրվում, որ հոգեբանության ճգնաժամի պատճառներից մեկը հետազոտողների էմպիրիկ մտածելակերպն է, որը դրսևորվում է հոգեկան արտացոլման սկզբունքները հետազոտելու ժամանակ արդյունքային մոտեցում ցուցաբերելու մեջ: Չնայած նրան, որ գիտակցում են արդյունքային մոտեցման սահմանափակ լինելը, հոգեբաններին չի հաջողվում դուրս գալ դրա սահմաններից: Այդ մեթոդաբանական սահմանափակումը հաղթահարելու համար առաջարկվում է դիմել մետաֆիզիկական դատողությունների օգնությանը: The article shows, that one of the reasons of crisis in psychology is the empiric thinking of researchers, which is displayed on the resultive approach when studying principles of mental reflection. Despite the awareness of limitations of the resultive approach, psychologists fail to leave its borders. For overcoming all methodological limitations it is proposed to apply to the assistance of metaphysical reflections.
Keywords: Psychology