@misc{Սարգսյան_Գ._Ժ._«Գրին, author={Սարգսյան, Գ. Ժ. and Թադևոսյան, Լ. Մ. and Ավագյան, Ա. Է. and Մարտիրոսյան, Գ. Ս.}, address={Երևան}, howpublished={online}, publisher={ՀԱԱՀ հիմնադրամ}, abstract={Ջերմատան պայմաններում ուսումնասիրվել է «Գրին Ֆարմ» ՍՊԸ-ի կողմից արտադրված «Գրին միքս» ունիվերսալ կենսապարարտանյութի ազդեցությունը քաղցր տաքդեղի Լոշտակ և Հայկ սորտերի տնտեսապես արժեքավոր հատկանիշների վրա։ Հետազոտություններով պարզվել է, որ «Գրին միքս» կենսապարարտանյութը խթանել է տաքդեղի փորձարկվող սորտերի աճն ու զարգացումը, բարելավել պտուղների և սերմերի որակական ցուցանիշները, նպաստել բերքատվության ավելացմանն ու շահութաբերության բարձրացմանը: Ուստի այն կարելի է առաջարկել որպես տաքդեղի մշակության արդյունավետ կենսապարարտանյութ և կիրառել ինչպես ավանդական, այնպես էլ օրգանական գյուղատնտեսությունում:}, title={«Գրին Միքս» կենսապարարտանյութի ազդեցությունը տաքդեղի սորտերի տնտեսապես արժեքավոր հատկանիշների վրա}, type={Միջազգային գիտական պարբերական}, keywords={Ագրոնոմիա և ագրոէկոլոգիա}, }