@misc{Մեժլումյան_Ա._Է._Ֆինանսական, author={Մեժլումյան, Ա. Է.}, address={Երևան}, howpublished={online}, publisher={ՀԱԱՀ հիմնադրամ}, abstract={Սննդի արդյունաբերության կազմակերպությունների կառավարչական հաշվառումը միայն ծախսերի փաստացի հոսքերի հիման վրա ստացված տեղեկատվություն է, ինչը լիովին չի վերահսկում ինքնարժեքի ձևավորումը: Հետևաբար անհրաժեշտ է բարելավել կառավարչական հաշվառման նկատմամբ հսկողությունը՝ նկատի ունենալով պատասխանատու կենտրոնի հաշվարկային և փաստացի ծախսերը, ինչպես նաև դրանց շեղումները: Այդպիսի հաշվետվությունները կնպաստեն կառավարչական որոշումների պատշաճ և ժամանակին ընդունմանը և սննդի արդյունաբերության ձեռնարկություններում ներքին հսկողության արդյունավետության բարձրացմանը: Управленческий учет в организациях пищевой промышленности в настоящее время предоставляет информацию только на основе фактических потоков расходов, что не полностью контролирует формирование себестоимости. Следовательно, необходимо улучшить функции надзора за управленческим учетом, принимая во внимание расчетные и фактические затраты ответственного центра, а также их отклонения. Такие отчеты будут способствовать надлежащему и своевременному принятию управленческих решений и повышению эффективности внутреннего контроля на предприятиях пищевой промышленности․ Managerial accounting in the food processing organizations currently provides information only on the basis of factual expenditure flows, which does not fully control the cost price formation. Therefore, there is a need to improve the monitoring functions in managerial accounting by establishing accounting of cost flows according to responsibility centers, values of estimates and their deviations. Such reports will promote suitable and timely managerial decision-making and increase the effectiveness of internal control in food processing companies.}, title={Ֆինանսական արդյունքների հաշվառման հիմնախնդիրները ագրոպարենային ոլորտում}, type={Հոդված}, keywords={Ագրարային տնտեսագիտություն և ագրոբիզնես}, }