@misc{И._Е._Мелкумян_Получение, author={И. Е. Мелкумян}, address={Երևան}, howpublished={online}, publisher={ՀՀ ԳԱԱ հրատ.}, abstract={Настоящее исследование посвящено разработке технологии выделения лимонной кислоты из инулинсодержащего экстракта клубней топинамбура (Helianthus tuberosus) с применением плесневых грибов Aspergillus niger. Показано,что микробиологическое по-лучение лимонной кислоты из топинамбура экономически выгодно, поскольку его клубни содержат около 20% инулина. Տվյալ ուսումնասիրությունը նվիրված է գետնախնձորի (Helianthus tuberosus) պալարների ինուլին պարունակող լուծամզվացքից կիտրոնաթթվի անջատման տեխնոլոգիայի մշակմանը:Այս նպատակով օգտագործվում է Aspergillus niger տեսակին պատկանող բորբոսասունկը: Գետնախնձորից կիտրոնաթթվի մանրէաբանական ստացումը տնտեսապես ձեռնտու է, քանի որ նրա պալարներում պարունակվում է մոտ 20 % ինուլին: This study is devoted to the development of technology for the isolation of citric acid using mold fungi of the species Aspergillus niger from inulin-containing extract of Jerusalem artichoke tubers (Helianthus tuberosus). It has been shown that microbiological synthesis of citric acid from Jerusalem artichoke is economically beneficial, because tubers contain about 20% inulin.}, type={Հոդված}, title={Получение лимонной кислоты из клубней топинамбура в процессе жизнедеятельности плесневого гриба вида Aspergillus niger}, keywords={Biology, Biotechnology}, }