@misc{Л._Д._Гайбакян_Некоторые, author={Л. Д. Гайбакян}, address={Երևան}, howpublished={online}, publisher={ՀՀ ԳԱԱ հրատ.}, abstract={Из клеточных экстрактов Brevibacterium flavum выделена и частично очищена мажорная фракция аланинтрансаминазы. Показано, что в результате 2-этапной очистки удельная трансаминазная активность возросла в 14 раз, а выход ферментативной активности составил 18 %. Методом гель-фильтрации установлена молекулярная масса фермента, равная 96,5 кДа. Brevibacterium flavum-ի բջջային էքստրակտներից անջատվել և մասնակիորեն մաքրվել է ալանին տրանսամինազային ակտիվության հիմնական ֆրակցիան: Մաքրման կիրառված երկու էտապների արդյունքում տրանսամինազի տեսակարար ակտիվությունը բարձրացել է 14 անգամ, իսկ ֆերմենտային ակտիվության ելքը կազմել է 18 %: Գել-ֆիլտրման տվյալներով ֆերմենտի մոլեկուլային զանգվածը 96,5 կԴա է: From cell extracts of Brevibacterium flavum the major fraction of alaninetransaminase activity was isolated and partially purified. In the result of 2-stage purification procedure the specific activity of transaminase increased 14-fold, and the yield of enzyme activity was 18%. According to the gel filtration data the enzyme has a molecular weight of 96.5 kDa.}, title={Некоторые свойства аланин: 2-кетоглутарат аминотрансферазы Brevibacterium flavum}, type={Հոդված}, keywords={Biology, Molecular Biology}, }