@misc{M._G._Rahmani_The, author={M. G. Rahmani}, address={Երևան}, howpublished={online}, publisher={ՀՀ ԳԱԱ հրատ.}, abstract={Վաղ լակտացիոն շրջանում ուսումնասիրվել է վիտամին E-ի հավելման ազդեցությունը կաթնատու կովերի այնպիսի ցուցանիշների վրա ինչպիսիք են` կերի չոր նյութի կլանումը, մարմնի կենդանի զանգվածի փոփոխությունները, կաթնատվությունը և արյան պլազմայի չեսթերիֆիկացված ճարպաթթուների (ՉԷՃԹ) պարունակությունը: Ինչպես ստուգիչում (առանց վիտամին E-ի) այնպես էլ փորձնական խմբում գրանցվել է դրական կորելյացիա կերի չոր նյութի կլանման և կաթնատվության միջև: В ранний период лактации было изучено влияние скармливания витамином Е на некоторые показатели молочных коров, включая поглощение сухого вещества корма, изменение массы тела,продукцию молока и содержание НЭЖК в плазме крови. Как в контроле (без витамина Е), так и в опыте отмечалась положительная корреляция между поглощением сухого вещества корма и молочной продуктивностью. In early lactating dairy cows, increasing milk production greatly increases demands for energy at a time when DMI (dry matter intake) has not reached its maximum, because the increase in milk production occurs prior to a sufficient increase in dry matter intake, Therefore, dairy cows undergo tremendous adaptive changes during early lactation period.}, type={Հոդված}, title={The Influrnce of supplemental vitamin E on milk yield, DMI, BWC, NEFA in early lactating dairy cows}, keywords={Biology, Biochemistry, Zoology}, }